Kracht training

 

 Dyna - Q  fitnessapparatuur zorgt voor biomechanische doorbraak

Mensen zijn niet allemaal even breed, zijn niet allemaal even groot. Onze toestellen stellen zichzelf in aan de hand van de persoon. In al onze toestellen zit de kantelbeweging die in de werktuigbouw bekend staat onder de naam ‘vier-stangesysteem’. Weliswaar een traditioneel systeem, maar een systeem dat in de fitnessbranche moeilijk te integreren was. Maar bij  Dyna - Q  is dat ons gelukt. Deze biomechanische doorbraak zorgt ervoor dat instappers in de fitnesswereld, gevorderde krachtsporters en medische fitnessers honderd procent rendement halen uit deze werkelijk revolutionaire fitnesslijn.

 

De Smith machine bijvoorbeeld werkt met een contragewicht waardoor beginners zonder weerstand de techniek van de diepe kniebuiging optimaal kan worden aangeleerd. Maar een topsporter kan er indien gewenst ook tweehonderd kilo aanhangen. Onze Smith Machine geeft op onnavolgbare wijze sturing aan de juiste kniebuigtechniek. Deze juiste techniek moet vanzelfsprekend door een deskundige worden onderwezen. Zonder die begeleiding is het vragen om blessures. Denk aan een auto op de handrem. Daar kom je wel mee weg, maar na een uur staan je remmen in de brand.

 

Onze Biceps Curl machine is zo licht en soepel lopend dat deze geschikt is voor ongetrainde vrouwen. Dankzij de counter Balance beweegt het lichaam de gehele bewegingsuitslag mee. Lange armen, korte armen, dat doet er niet toe want de handvatten zijn links/rechts en voor/achter volledig instelbaar. Het handvat volgt je als het ware alle kanten op.

 

Bij de Composite Leg Press is het lichaam de counter Balance. Dus het toestel kantelt met de beweging mee. Op 70% van je maximale kracht kun je de startpositie instellen waardoor er sprake is van een zogenaamde ‘easy start’. De diepte van de beenbuiging kan ongeacht de lichaamslengte individueel bepaald worden.

 

Onze Latt Pulldown machine is zo geconstrueerd dat het gewicht nooit achter in de nek getrokken kan worden. Een beweging waar de schouder dus niet echt blij van wordt. Deze beweging wordt namelijk geblokkeerd door de kanteling van de zitstoel waardoor je in de juiste bewegingsuitslag wordt gestuurd. Dus alweer de machine die de sturing geeft voor de correcte uitvoering van de oefening.

 

De Mid Row machine werkt op identieke wijze dankzij de kanteling van de zitstoel. Uniek is het bewegingsveld hierbij. Het veld kan namelijk worden verdeeld van hoog, midden en laag omdat er driescharnierende punten opzitten. Hierdoor wordt de traditionele rechtlijnigheid van deze roeibeweging uitgesloten. Men bepaalt hier zelf het bewegingsveld terwijl de borstkast contact houdt met het borstkussen en zodoende de wervelkolom recht houdt. Genoemde stoelkanteling zorgt bij dit toestel voor de anatomisch correcte beweging.

 

Voor de Total Abdominal machine  hebben we gekozen voor een rol en niet voor een rugkussen. Met een rol is er namelijk altijd contact op de juiste plek. Behalve een optimale aanpak van de rechte buikspieren, kunnen ook de schuine buikspieren worden aangepakt door de voetrollen naar rechts en links in te stellen.

 

Kortom met Dyna-Q  is er nooit meer belasting op blessuregevoelige gebieden. Onze apparatuur kan zo exact op het individu worden ingesteld dat zwakke schakels in de beweging volledig kunnen worden vermeden. Over Dyna-Q is nagedacht.